Wie ben ik?

Melanie Anastasia-Takens

Ik ben Melanie Takens-Anastasia. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om te wandelen, alleen of met mijn gezin, in de tuin bezig te zijn, boeken te lezen en verschillende activiteiten te bedenken voor de geloofsgemeenschap waaraan ik verbonden ben. Daarnaast een luisterend oor voor familie en vrienden. Even een praatjes maken tot ruimte bieden dat de andere zijn/haar verhaal kwijt kan.

Passie voor cijfers is uitgewerkt in een studie accountancy waar naast kennis van wet en regelgeving ook aandacht is voor advisering over wat te doen met al die cijfers. Tijdens werkzaamheden binnen de accountancy in loondienst heb ik regelmatig stagiairs en administrateurs begeleid. Hierdoor is begeleiding onderdeel van mijn dienstverlening geworden. Ik geloof dat een ieder met tips en begeleiding zelf de boekhouding kan voeren. Samen met de klant wil ik de cijfers laten spreken, zodat u uw ondernemersdroom kunt realiseren.  

Anastasia Administratie staat voor een persoonlijke benadering. Ik wil helpen bij het realiseren van ondernemersdromen door verbinding te brengen tussen cijfers, eigen talenten en vaardigheden. Samenwerking en ondersteuning zijn de kernwaarden van mijn dienstverlening.

Melanie als coach

Afgelopen jaren heb ik verschillende ondernemers op administratief gebied mogen begeleiden in verschillende fases van hun onderneming. Vanaf de start van een bedrijf tot het stoppen van de onderneming. Dan merk je dat naast het inzicht in cijfers ook inzicht nodig is in wie de ondernemer is. Daarom voer ik gesprekken met de ondernemers over waar ze naartoe willen met hun onderneming. Mijn kennis van cijfers komt hierin perfect samen met mijn mensenkennis. Daarnaast heb ik mezelf ontwikkeld in begeleiding van ondernemers, onder meer door het volgen van een cursus Ondernemerscoach bij VCM trainingen te Lisse. 

Deze opleiding heeft mijn nieuwsgierigheid naar het vakgebied coaching geopend.  In maart 2023 heb ik succesvol de opleiding all-around coach bij Balansgroep coaching afgerond. Mijn mensgerichtheid kwaliteiten heb ik hiermee verder kunnen ontwikkelen. Met rust, nieuwsgierigheid, begrip en plezier wil ik deze kwaliteiten inzetten om naar anderen te luisteren en te ondersteunen. Met een analytische blik gecombineerd met begrip en acceptatie anderen begeleiden in hun persoonlijke groei. 

Wat wij in het leven het meest nodig hebben, is iemand die ons ertoe brengt te doen waartoe wij in staat zijn.

– Anoniem