Ondernemerscoach & Coaching

Ondernemerscoach

Coaching

Ondernemerscoach

Ondernemersbegeleiding programma voor starters en gevorderde ondernemers

Ondernemen begint vaak vanuit een droom en we gaan er hard aan werken om die droom te realiseren. In 7 stappen wordt aandacht besteed aan de ondernemer, de onderneming en de financiële en fiscale kant van het ondernemerschap, zodat je als ondernemer stevig in je schoenen staat om je onderneming met behulp van je kwaliteiten, wensen en dromen te besturen.

Zeven stappen in het kort…

Aandacht ondernemer

 1. Reden en motivatie ondernemer worden
 2. Inzicht in persoonlijke ondernemerschap m.b.t. van programma SLOW reflector

Aandacht onderneming

 1. DNA van de onderneming
 2. Financiële Kompas Kaart

Aandacht administratief en fiscaal gebied

 1. Administratie voeren
 2. Financieel o.a. investeringsbegroting, exploitatie begroting, liquiditeitsbegroting
 3. Belastingen o.a. inkomstenbelastin en omzetbelasting

Coaching

Ondernemers programma met behulp van SLOW reflector

Graag inzicht en bewust willen worden van je capaciteiten en talenten? Welke zijn je eigenschappen die je dient te koesteren en welke ontwikkelen om het mooiste uit je ondernemerskwaliteiten te halen? Graag een tastbare document hebben om met anderen te sparen, reflecteren of feedback te vragen?

Voor dit deel van mijn dienstverlening maak ik gebruik het programma SLOW-reflector. Samen Leren Op Weg.

SLOW reflector

Slow reflector geeft inzicht in jouw leer-en ontwikkelcapaciteit en geeft gerichte adviezen met welke ontwikkelpunten je kunt beginnen en welke punten je kunt koesteren, die je al ontwikkeld hebt. Dit doe je door als deelnemer en samen met 4 feedbackgever. Via de SLOW refelector app worden 100 stellingen ingevuld.

De stellingen zijn op maat gemaakt naar specifieke thema’s zoals:

 • regie voeren
 • rendement halen
 • ruimte creëren
 • en nog andere 7 kern kwaliteiten.

Door vanuit deze gerichte inzichten en adviezen aan de slag te gaan is het resultaat van je leer- en ontwikkelinspanningen direct zichtbaar. Je raakt een gevoelige snaar, gaat in gesprek en zet de passende stappen in je persoonlijke ontwikkeling met positief effect in je positioneren als ondernemer en je onderneming.

Na een intake gesprek wordt een op maat passende voorstel gedaan voor aantal coach sessies.

Coaching van eigen gebrachte vraag

Wie ben ik? Wat kan ik? Wie wil ik zijn? Hoe stap ik met vertrouwen naar voren om gekoesterde patronen te doorbreken? Als je zulke vragen hebt, wil ik je graag hierin begeleiden om antwoorden te vinden en de kracht die je zelf bezit om je persoonlijk groei te bevorderen.

Na het intakegesprek waarin we met elkaar kennismaken en we je coachvraag doornemen, kunnen we samen ervaren of er een klik is en of er voldoende vertrouwen is om samen een traject te starten. Hierin wordt gebruik gemaakt van verschillende methodes om inzicht te krijgen in wie je bent, welke kwaliteiten je bezit en waarin je persoonlijk wil groeien.

Geïnteresseerd? Neem dan vrijblijvend contact op.

De mens achter de ondernemer tot zijn recht laten komen.